Ziemia egipska – jest to kosmetyk, który został opracowany i stworzony w 1979r w Szwajcarii, gdzie został bardzo dobrze przyjęty i zyskał określony kultowym. Poprawną nazwą Ziemi Egipskiej jest Egyptysche Erde, w Polsce znany jako ziemia egipska lub ziemia słoneczna. Jest to produkt kosmetyczny, który od wielu lat cieszy nie powtarzalnym powodzeniem wśród wizażystów, kosmetyczek i potencjalnych klientów. Ziemia egipska jest to kosmetyk, który ma konsystencję kremu, w składzie wilgotnego kamienia, który jest uzyskiwany tylko i wyłącznie poprzez wypiekanie.

Bikor ziemia egipska klasyczna 14g

Ziemia Egipska jest kosmetykiem, który ma za zadanie sprawić, że nasza twarz będzie wyglądała jak muśnięta słońcem, kosmetyk ten ma zadanie upiększać twarz i przede wszystkim pielęgnować dzięki swoim składnikom pielęgnującym i witaminom zawartym w nim. Ziemia egipska zawiera w sobie składniki typu, olejek Jojoba, masło Thea, witaminę a, witaminę E. Ziemię egipską nakłada się pędzlem z naturalnego włosia, na wybrane partie twarzy w celu wykonturowania oraz po całości aby twarz nabrała koloru. W skład kosmetyku wchodzi:

1.       Mika – pigment mineralny, daje efekt rozświetlonej skóry. Składnik szeroko stosowany w kosmetyce kolorowej (cienie, pudry, róże), dodawany również do kosmetyków pielęgnujących skórę i włosy ( zwiększa lśnienie włosów).

2.       Talc - Zabezpiecza skórę przed podrażnieniem, poprzez ułatwianie poślizgu. Z tego względu szczególne zastosowanie ma w kosmetykach dla dzieci, Natomiast w kosmetykach kolorowych jest używany jako substancja matująca.

3.       Węglan magnezu - jest nieorganiczna sól, która jest białe ciało stałe. Kilka uwodnione i podstawowe formy węglanu magnezu również występować jako minerały.

4.       Silica - Substancja matująca, stosowana w kosmetykach dla cer tłustych i trądzikowych. Ponadto jest stosowana w pastach do zębów jako substancja czyszcząca i polerująca.

5.       Polysorbate-20 - Emulgator O/W, składnik umożliwiający powstanie emulsji. Emulsja to forma fizykochemiczna, która powstaje przez połączenie (wymieszanie) fazy wodnej z fazą olejową. Przykładem emulsji kosmetycznych są kremy, mleczka, balsamy. Zapobiega rozwarstwianiu się faz w trakcie przechowywania produktu. Ponadto pełni rolę solubilizatora, czyli umożliwia wprowadzenie do roztworu wodnego substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie, np. kompozycje zapachowe, wyciągi roślinne, substancje tłuszczowe.

6.       Magnesium aluminium silicate - Modyfikator reologii-zagęstnik, poprawia konsystencję preparatu dzięki czemu wpływa także na stabilność piany. Stosowany głównie jako substancja stabilizująca emulsje (np.kremy) i zawiesiny (np.pilingii). Szczególnie polecany do recepturowania kosmetyków o białym zabarwieniu. Wykorzystywany jest jednak także w wyrobach do makijażu, gdyż jest czynnikiem zawieszającym w układzie pigmenty.
Kosmetyki na bazie krzemianu magnezowo-aluminiowego dobrze rozprowadzają się na powierzchni skóry i pozostawiają ją przyjemną i jedwabistą w dotyku.

7.       Dimethicone - Emolient tzw. suchy, niekomedogenny (nie powoduje powstawania zaskórników), czyli tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka. Substancja kondycjonująca włosy: poprawia rozczesywanie na mokro i na sucho, zapobiega splątywaniu, wygładza włosy, wykazuje działanie antystatyczne, dzięki czemu zapobiega elektryzowaniu się włosów.

8.       Paraffinum liquidum - Emolient tzw. tłusty. Substancja komedogenna, czyli sprzyja powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Warstwa okluzyjna chroni skórę przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące. Substancja antystatyczna zapobiega elektryzowaniu się włosów.

9.       C-12-15 Alkyl benzoate - Emolient. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy, czyli wygładza i zmiękcza. Substancja keratolityczna, złuszcza naskórek.

10.   Tocopheryl acetate - Substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Wykazuje zdolność wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej, dzięki czemu wzmacnia barierę naskórkową. Wzmocnienie bariery naskórkowej nie tylko utrudnia wnikanie substancji obcych i zapobiega podrażnieniom, ale także hamuje TEWL (transepidermalną utratę wody) dzięki czemu wpływa na poprawę nawilżenia skóry. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwaienie skóry. Witamina E w formie estru - octanu tokoferylu, znalazła zastosowanie w kosmetykach plażowych, ze względu na zwiększoną trwałość w warunkach silnej ekspozycji na promieniowanie UV.

11.   Butyrospermum parkii butter - Naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka).

12.   Simmondsia chinensis oil-  Substancja aktywna (wykazuje działanie kosmetyczne). Działa na skórę nawilżająco, rozjaśniająco, przeciwrodnikowo (opóźnia procesy starzenia), eksfoliacyjnie (złuszczająco).

13.   Ethylhexyl methoxycinnamate - Absorbuje promieniowanie UV, dzięki czemu chroni kosmetyk przed pogarszaniem się jego jakości pod wpływem światła.

14.   Phenoxyethanol – Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).

15.   Sorbic acid - Substancja konserwująca. Uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem

16.   Disodium edta - Sekwestrant - związek kompleksujący jony matali. Zwiększa trwałość kosmetyku, zapobiega zmianom barwy oraz konsystencji produktu gotowego. Wspomaga działanie konserwantów poprzez destabilizację ścian komórek bakteryjnych, w których obecne są jony wapnia. Znajduje zastosowanie również jako środek zmiękczający wodę i dzięki temu pozwala na otrzymywanie klarownych roztworów.

 

Brązujący makijaż - chcesz być ładnie opalona ale bez wystawiania swojej twarzy na słońce, to powinnaś sięgnąć po samoopalacz lub puder brązujący. Jeśli nie jesteś wprawiona w wsmarowaniu samoopalaczy to bezpieczniej będzie, jak użyjesz pudru brązującego. Efekty po nim widzisz bezpośrednio po użyciu, a na efekty po samoopalaczu niestety musisz czekać około kilka godzin. Jeśli stosujesz puder brązujący- takim najbardziej znanym i cenionym już od wielu lat jest Ziemia Egipska Bikora- powinnaś zaopatrzyć się w szeroki pędzel z miękkim włosiem. To on pomoże Ci w odpowiedniej aplikacji pudru.

 

Jak malować się pudrem brązującym ? Najpierw wykonaj koliste ruchy na Ziemi Egipskiej, następnie strzep nadmiar pudru z pędzla i kolistymi, omiatającymi ruchami rozprowadzaj na twarzy. Malowanie zaczynaj od czoła i kieruj się ku nosowi i brody. Następnie muśnij policzki, tak jakbyś nakładała róż. Nie zapominaj o pomalowaniu szyi oraz dekoltu.

 

Czy puder brązujący mogę używać do tłustej cery? Oczywiście że tak. Jednak pamiętaj by przed aplikowaniem brązera przypudrować twarz transparentnym pudrem. Unikniesz w ten sposób ryzyka zbyt ciemnej opalenizny. Dodatkowo wcześniej wspomniana ziemia egipska ma właściwości lecznicze- pomaga w walce z wypryskami i przetłuszczaniem się skóry twarzy.

 

Jaki puder brązujący powinnam wybrać na co dzień? Do makijażu dziennego wybieraj kosmetyk matowy bądź półmatowy.

 

Jaki puder brązujący powinnam wybrać na ekstrawaganckie wyjścia? Jeśli wykonujesz makijaż wieczorowy lub ekstrawagancki to sięgnij po puder rozświetlający. Nada on bowiem blasku i tajemniczości.

 

Jak przedłużyć efekt opalenizny przez makijaż? Opalizujący puder brązujący sprawdzi się też do makijażu opalonej twarzy, by odświeżyć kolor słonecznej cery. Omieć powierzchnię kosmetyku pędzlem i odrobinę rozprowadź na kościach policzkowych – od skroni do policzka – tak jakby padało naturalne słońce. Następnie muśnij nos, czoło i brodę. Nie zapominaj o dekolcie, szyi i ramionach. Dzięki takiemu makijażowi opalenizna zyska ciepły odcień a twarz promienny wygląd.

 

Bikor kyoto highlighter - To znakomity rozświetlacz do twarzy używany w salonach kosmetycznych. Zawiera w swoim składzie komponenty, które kondycjonują skórę a  także znacznie ją wygładzają nadając świetliste spojrzenie i promienny wygląd.

 

Co zawiera rozświetlacz KYOTO Bikor? Autorski proces tworzenia produktu, nowatorskie rozwiązania technologiczne oraz starannie wybrane komponenty różu COMO wpływają na znaczne poprawienie jakości skóry. Skład to:

·         Olej z róży rdzawej- zapobiega starzeniom się skóry, poprawia elastyczność, wyrównuje kolor skóry, przyspiesza odbudowę tkanek, niweluje zmarszczki i rozjaśnia

·         Lecytyna- nawilża i pomaga w wchłanianiu innych czynników odżywczych w głąb skóry, pobudza do regeneracji, polecany składnik do cery dojrzałej, a także suchej i po intensywnym opalaniu.

·         olej z nasion słonecznika- wygładza i wspomaga odbudowę warstwy lipidowej skóry, redukuje pracę gruczołów łojowych (dla cery trądzikowej i przetłuszczającej), dziala antybakteryjnie i przeciwzapalnie.

·         witamina A- pomaga w regeneracji naskórka, zapobiega wysuszeniu się skóry, dba o jej właściwe nawilżenie, wyrównuje koloryt skóry (zmniejsza przebarwienia), ogranicza złuszczanie się naskórka, wspomaga leczenie trądziku, wygładza, idealna gdy ktoś przesadzi z dawką słońca

·         witamina E- neutralizuje wolne rodniki, odmładza, pomaga w leczeniu stanów zapalnych skóry, nawilża i poprawia elastyczność, zapobiega powstawaniu plam starczych, czy innych przebarwień

·         olej z orzechów arachidowych- pomaga w regeneracji skóry, pomaga w zwalczaniu egzemy i łuszczycy, spowalnia procesy starzeniowe, a więc wygładza i spłyca zmarszczki.

 

Bikor oslo compact power - To puder używany w salonach kosmetycznych. Może być zastosowany na sucho i na mokro. Jest to podkład, który tworzy delikatny film na skórze. Ma dodatkowo właściwości perfekcyjnego zmiękczenia rysów twarzy oraz wyrównuje koloryt skóry.

 

Co zawiera podkład OSLO Bikor? Autorski proces mikronizacji produktu, nowatorskie rozwiązania technologiczne oraz starannie wybrane komponenty pudru OSLO wpływają na znaczne poprawienie jakości skóry. Skład to:

·         Olej z róży rdzawej- zapobiega starzeniom się skóry, poprawia elastyczność, wyrównuje kolor skóry, przyspiesza odbudowę tkanek, niweluje zmarszczki i rozjaśnia

·         Lecytyna- nawilża i pomaga w wchłanianiu innych czynników odżywczych w głąb skóry, pobudza do regeneracji, polecany składnik do cery dojrzałej, a także suchej i po intensywnym opalaniu.

·         olej z nasion słonecznika- wygładza i wspomaga odbudowę warstwy lipidowej skóry, redukuje pracę gruczołów łojowych (dla cery trądzikowej i przetłuszczającej), dziala antybakteryjnie i przeciwzapalnie.

·         witamina A- pomaga w regeneracji naskórka, zapobiega wysuszeniu się skóry, dba o jej właściwe nawilżenie, wyrównuje koloryt skóry (zmniejsza przebarwienia), ogranicza złuszczanie się naskórka, wspomaga leczenie trądziku, wygładza, idealna gdy ktoś przesadzi z dawką słońca

·         witamina E- neutralizuje wolne rodniki, odmładza, pomaga w leczeniu stanów zapalnych skóry, nawilża i poprawia elastyczność, zapobiega powstawaniu plam starczych, czy innych przebarwień

·         olej z orzechów arachidowych- pomaga w regeneracji skóry, pomaga w zwalczaniu egzemy i łuszczycy, spowalnia procesy starzeniowe, a więc wygładza i spłyca zmarszczki.

Jakie są odcienie podkładu Bikor Oslo?

1.       OSLO PUDER /1

Dla cery bardzo jasnej, porcelanowej; dla chłodnych odcieni skóry

2.       OSLO PUDER/2

Dla cery jasnej; dla zmęczonej, szarej i pozbawionej kolorytu

3.       OSLO PUDER /3

Dla cery jasnej; odcień uniwersalny

4.       OSLO PUDER  /4

Dla cery naczyniowej; dla ciepłego odcienia skóry

5.       OSLO PUDER /5

Dla cery bardzo opalonej; odcień uniwersalny.

Zamknij okno
Menu

NASZA OFERTA

Producenci

PRODUCENCI

Wyświetl wszystkich producentów
Kontakt z nami

Kontakt z nami

sklep@uradka.pl
Kontakt z nami
Strona główna Kosmetyka profesjonalna Ziemia egipska
Sortuj:

Ziemia egipska

Ziemia egipska – jest to kosmetyk, który został opracowany i stworzony w 1979r w Szwajcarii, gdzie został bardzo dobrze przyjęty i zyskał określony kultowym. Poprawną nazwą Ziemi Egipskiej jest Egyptysche Erde, w Polsce znany jako ziemia egipska lub ziemia słoneczna. Jest to produkt kosmetyczny, który od wielu lat cieszy nie powtarzalnym powodzeniem wśród wizażystów, kosmetyczek i potencjalnych klientów. Ziemia egipska jest to kosmetyk, który ma konsystencję kremu, w składzie wilgotnego kamienia, który jest uzyskiwany tylko i wyłącznie poprzez wypiekanie.

Bikor ziemia egipska klasyczna 14g

Ziemia Egipska jest kosmetykiem, który ma za zadanie sprawić, że nasza twarz będzie wyglądała jak muśnięta słońcem, kosmetyk ten ma zadanie upiększać twarz i przede wszystkim pielęgnować dzięki swoim składnikom pielęgnującym i witaminom zawartym w nim. Ziemia egipska zawiera w sobie składniki typu, olejek Jojoba, masło Thea, witaminę a, witaminę E. Ziemię egipską nakłada się pędzlem z naturalnego włosia, na wybrane partie twarzy w celu wykonturowania oraz po całości aby twarz nabrała koloru. W skład kosmetyku wchodzi:

1.       Mika – pigment mineralny, daje efekt rozświetlonej skóry. Składnik szeroko stosowany w kosmetyce kolorowej (cienie, pudry, róże), dodawany również do kosmetyków pielęgnujących skórę i włosy ( zwiększa lśnienie włosów).

2.       Talc - Zabezpiecza skórę przed podrażnieniem, poprzez ułatwianie poślizgu. Z tego względu szczególne zastosowanie ma w kosmetykach dla dzieci, Natomiast w kosmetykach kolorowych jest używany jako substancja matująca.

3.       Węglan magnezu - jest nieorganiczna sól, która jest białe ciało stałe. Kilka uwodnione i podstawowe formy węglanu magnezu również występować jako minerały.

4.       Silica - Substancja matująca, stosowana w kosmetykach dla cer tłustych i trądzikowych. Ponadto jest stosowana w pastach do zębów jako substancja czyszcząca i polerująca.

5.       Polysorbate-20 - Emulgator O/W, składnik umożliwiający powstanie emulsji. Emulsja to forma fizykochemiczna, która powstaje przez połączenie (wymieszanie) fazy wodnej z fazą olejową. Przykładem emulsji kosmetycznych są kremy, mleczka, balsamy. Zapobiega rozwarstwianiu się faz w trakcie przechowywania produktu. Ponadto pełni rolę solubilizatora, czyli umożliwia wprowadzenie do roztworu wodnego substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie, np. kompozycje zapachowe, wyciągi roślinne, substancje tłuszczowe.

6.       Magnesium aluminium silicate - Modyfikator reologii-zagęstnik, poprawia konsystencję preparatu dzięki czemu wpływa także na stabilność piany. Stosowany głównie jako substancja stabilizująca emulsje (np.kremy) i zawiesiny (np.pilingii). Szczególnie polecany do recepturowania kosmetyków o białym zabarwieniu. Wykorzystywany jest jednak także w wyrobach do makijażu, gdyż jest czynnikiem zawieszającym w układzie pigmenty.
Kosmetyki na bazie krzemianu magnezowo-aluminiowego dobrze rozprowadzają się na powierzchni skóry i pozostawiają ją przyjemną i jedwabistą w dotyku.

7.       Dimethicone - Emolient tzw. suchy, niekomedogenny (nie powoduje powstawania zaskórników), czyli tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka. Substancja kondycjonująca włosy: poprawia rozczesywanie na mokro i na sucho, zapobiega splątywaniu, wygładza włosy, wykazuje działanie antystatyczne, dzięki czemu zapobiega elektryzowaniu się włosów.

8.       Paraffinum liquidum - Emolient tzw. tłusty. Substancja komedogenna, czyli sprzyja powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Warstwa okluzyjna chroni skórę przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące. Substancja antystatyczna zapobiega elektryzowaniu się włosów.

9.       C-12-15 Alkyl benzoate - Emolient. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy, czyli wygładza i zmiękcza. Substancja keratolityczna, złuszcza naskórek.

10.   Tocopheryl acetate - Substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej. Wykazuje zdolność wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej, dzięki czemu wzmacnia barierę naskórkową. Wzmocnienie bariery naskórkowej nie tylko utrudnia wnikanie substancji obcych i zapobiega podrażnieniom, ale także hamuje TEWL (transepidermalną utratę wody) dzięki czemu wpływa na poprawę nawilżenia skóry. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwaienie skóry. Witamina E w formie estru - octanu tokoferylu, znalazła zastosowanie w kosmetykach plażowych, ze względu na zwiększoną trwałość w warunkach silnej ekspozycji na promieniowanie UV.

11.   Butyrospermum parkii butter - Naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka).

12.   Simmondsia chinensis oil-  Substancja aktywna (wykazuje działanie kosmetyczne). Działa na skórę nawilżająco, rozjaśniająco, przeciwrodnikowo (opóźnia procesy starzenia), eksfoliacyjnie (złuszczająco).

13.   Ethylhexyl methoxycinnamate - Absorbuje promieniowanie UV, dzięki czemu chroni kosmetyk przed pogarszaniem się jego jakości pod wpływem światła.

14.   Phenoxyethanol – Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).

15.   Sorbic acid - Substancja konserwująca. Uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem

16.   Disodium edta - Sekwestrant - związek kompleksujący jony matali. Zwiększa trwałość kosmetyku, zapobiega zmianom barwy oraz konsystencji produktu gotowego. Wspomaga działanie konserwantów poprzez destabilizację ścian komórek bakteryjnych, w których obecne są jony wapnia. Znajduje zastosowanie również jako środek zmiękczający wodę i dzięki temu pozwala na otrzymywanie klarownych roztworów.

 

Brązujący makijaż - chcesz być ładnie opalona ale bez wystawiania swojej twarzy na słońce, to powinnaś sięgnąć po samoopalacz lub puder brązujący. Jeśli nie jesteś wprawiona w wsmarowaniu samoopalaczy to bezpieczniej będzie, jak użyjesz pudru brązującego. Efekty po nim widzisz bezpośrednio po użyciu, a na efekty po samoopalaczu niestety musisz czekać około kilka godzin. Jeśli stosujesz puder brązujący- takim najbardziej znanym i cenionym już od wielu lat jest Ziemia Egipska Bikora- powinnaś zaopatrzyć się w szeroki pędzel z miękkim włosiem. To on pomoże Ci w odpowiedniej aplikacji pudru.

 

Jak malować się pudrem brązującym ? Najpierw wykonaj koliste ruchy na Ziemi Egipskiej, następnie strzep nadmiar pudru z pędzla i kolistymi, omiatającymi ruchami rozprowadzaj na twarzy. Malowanie zaczynaj od czoła i kieruj się ku nosowi i brody. Następnie muśnij policzki, tak jakbyś nakładała róż. Nie zapominaj o pomalowaniu szyi oraz dekoltu.

 

Czy puder brązujący mogę używać do tłustej cery? Oczywiście że tak. Jednak pamiętaj by przed aplikowaniem brązera przypudrować twarz transparentnym pudrem. Unikniesz w ten sposób ryzyka zbyt ciemnej opalenizny. Dodatkowo wcześniej wspomniana ziemia egipska ma właściwości lecznicze- pomaga w walce z wypryskami i przetłuszczaniem się skóry twarzy.

 

Jaki puder brązujący powinnam wybrać na co dzień? Do makijażu dziennego wybieraj kosmetyk matowy bądź półmatowy.

 

Jaki puder brązujący powinnam wybrać na ekstrawaganckie wyjścia? Jeśli wykonujesz makijaż wieczorowy lub ekstrawagancki to sięgnij po puder rozświetlający. Nada on bowiem blasku i tajemniczości.

 

Jak przedłużyć efekt opalenizny przez makijaż? Opalizujący puder brązujący sprawdzi się też do makijażu opalonej twarzy, by odświeżyć kolor słonecznej cery. Omieć powierzchnię kosmetyku pędzlem i odrobinę rozprowadź na kościach policzkowych – od skroni do policzka – tak jakby padało naturalne słońce. Następnie muśnij nos, czoło i brodę. Nie zapominaj o dekolcie, szyi i ramionach. Dzięki takiemu makijażowi opalenizna zyska ciepły odcień a twarz promienny wygląd.

 

Bikor kyoto highlighter - To znakomity rozświetlacz do twarzy używany w salonach kosmetycznych. Zawiera w swoim składzie komponenty, które kondycjonują skórę a  także znacznie ją wygładzają nadając świetliste spojrzenie i promienny wygląd.

 

Co zawiera rozświetlacz KYOTO Bikor? Autorski proces tworzenia produktu, nowatorskie rozwiązania technologiczne oraz starannie wybrane komponenty różu COMO wpływają na znaczne poprawienie jakości skóry. Skład to:

·         Olej z róży rdzawej- zapobiega starzeniom się skóry, poprawia elastyczność, wyrównuje kolor skóry, przyspiesza odbudowę tkanek, niweluje zmarszczki i rozjaśnia

·         Lecytyna- nawilża i pomaga w wchłanianiu innych czynników odżywczych w głąb skóry, pobudza do regeneracji, polecany składnik do cery dojrzałej, a także suchej i po intensywnym opalaniu.

·         olej z nasion słonecznika- wygładza i wspomaga odbudowę warstwy lipidowej skóry, redukuje pracę gruczołów łojowych (dla cery trądzikowej i przetłuszczającej), dziala antybakteryjnie i przeciwzapalnie.

·         witamina A- pomaga w regeneracji naskórka, zapobiega wysuszeniu się skóry, dba o jej właściwe nawilżenie, wyrównuje koloryt skóry (zmniejsza przebarwienia), ogranicza złuszczanie się naskórka, wspomaga leczenie trądziku, wygładza, idealna gdy ktoś przesadzi z dawką słońca

·         witamina E- neutralizuje wolne rodniki, odmładza, pomaga w leczeniu stanów zapalnych skóry, nawilża i poprawia elastyczność, zapobiega powstawaniu plam starczych, czy innych przebarwień

·         olej z orzechów arachidowych- pomaga w regeneracji skóry, pomaga w zwalczaniu egzemy i łuszczycy, spowalnia procesy starzeniowe, a więc wygładza i spłyca zmarszczki.

 

Bikor oslo compact power - To puder używany w salonach kosmetycznych. Może być zastosowany na sucho i na mokro. Jest to podkład, który tworzy delikatny film na skórze. Ma dodatkowo właściwości perfekcyjnego zmiękczenia rysów twarzy oraz wyrównuje koloryt skóry.

 

Co zawiera podkład OSLO Bikor? Autorski proces mikronizacji produktu, nowatorskie rozwiązania technologiczne oraz starannie wybrane komponenty pudru OSLO wpływają na znaczne poprawienie jakości skóry. Skład to:

·         Olej z róży rdzawej- zapobiega starzeniom się skóry, poprawia elastyczność, wyrównuje kolor skóry, przyspiesza odbudowę tkanek, niweluje zmarszczki i rozjaśnia

·         Lecytyna- nawilża i pomaga w wchłanianiu innych czynników odżywczych w głąb skóry, pobudza do regeneracji, polecany składnik do cery dojrzałej, a także suchej i po intensywnym opalaniu.

·         olej z nasion słonecznika- wygładza i wspomaga odbudowę warstwy lipidowej skóry, redukuje pracę gruczołów łojowych (dla cery trądzikowej i przetłuszczającej), dziala antybakteryjnie i przeciwzapalnie.

·         witamina A- pomaga w regeneracji naskórka, zapobiega wysuszeniu się skóry, dba o jej właściwe nawilżenie, wyrównuje koloryt skóry (zmniejsza przebarwienia), ogranicza złuszczanie się naskórka, wspomaga leczenie trądziku, wygładza, idealna gdy ktoś przesadzi z dawką słońca

·         witamina E- neutralizuje wolne rodniki, odmładza, pomaga w leczeniu stanów zapalnych skóry, nawilża i poprawia elastyczność, zapobiega powstawaniu plam starczych, czy innych przebarwień

·         olej z orzechów arachidowych- pomaga w regeneracji skóry, pomaga w zwalczaniu egzemy i łuszczycy, spowalnia procesy starzeniowe, a więc wygładza i spłyca zmarszczki.

Jakie są odcienie podkładu Bikor Oslo?

1.       OSLO PUDER /1

Dla cery bardzo jasnej, porcelanowej; dla chłodnych odcieni skóry

2.       OSLO PUDER/2

Dla cery jasnej; dla zmęczonej, szarej i pozbawionej kolorytu

3.       OSLO PUDER /3

Dla cery jasnej; odcień uniwersalny

4.       OSLO PUDER  /4

Dla cery naczyniowej; dla ciepłego odcienia skóry

5.       OSLO PUDER /5

Dla cery bardzo opalonej; odcień uniwersalny.

Czytaj dalej

Bikor ziemia egiptu edycja limitowana 14g

PRODUCENT: Bikor

Bikor ziemia egiptu edycja limitowana men 14g   Opis produktu: Ziemia Egipska Bikor jest wyjątkowym preparatem do makijażu który włączy...
Towar niedostępny
Cień

Bikor ziemia egipska klasyczna 14g

PRODUCENT: Bikor

Bikor ziemia egipska klasyczna 14g   Opis produktu: Bikor Ziemia Egiptu jest niezastąpionym profesjonalnym kosmetykiem koloryzacji i jednoczesnej pielęgnacji...
Towar niedostępny
Cień
Cień